Thuis sterk worden

Thuis sterk worden

Denk je eraan om wat krachttraining toe te voegen aan je trainingsroutine thuis? Veel mensen vinden het niet fijn om in een drukke sportschool te sporten. Je wordt de hele tijd aangekeken en moet vaak wachten tot je de juiste oefeningen kan doen. Gelukkig kan je thuis ook een stuk sterker worden en werken aan je lichaam. In dit artikel vertellen we daar meer over.

De juiste apparatuur kiezen

Als het gaat om het opzetten van je eigen fitnessruimte thuis, hoef je niet te investeren in alle toeters en bellen – je hebt alleen voldoende apparatuur nodig om te beginnen. Een basisopstelling kan bestaan uit een paar sets halters (licht, middelzwaar, zwaar), een verstelbare gewichtsbank en een multifunctioneel krachtstation. Deze combinatie biedt voldoende afwisseling voor vrijwel elke krachttrainingsroutine.

Krachtstation oefeningen

Een multifunctioneel krachtstation is ideaal voor wie thuis wil trainen zonder meerdere apparaten te hoeven gebruiken! De verstelbare instellingen maken het gemakkelijk om je trainingen aan te passen aan je behoeften en fitnessniveau. Bovendien zijn de stations meestal vrij compact, zodat ze minimale ruimte innemen in je thuisgymzaal. Je kan vaak meerdere spiergroepen ermee trainen waardoor je genoeg variatie houdt in je trainingschema.

Halterbank oefeningen

Als het gaat om krachttrainingsoefeningen waarvoor je op een oppervlak moet gaan liggen (bijvoorbeeld chest press), is een halterbank essentieel. Die biedt niet alleen steun tijdens de oefeningen, maar stelt je ook in staat om tijdens de oefeningen van hoek te veranderen – wat helpt om verschillende spiergroepen op unieke manieren aan te pakken! Als je bijvoorbeeld borstdrukken doet met halters op een schuine bank, kun je zowel de spieren van de bovenborst als die van de middenrug aanpakken, afhankelijk van hoe steil de hoek is ingesteld! Een halterbank is eigenlijk ook een essentieel onderdeel waarmee je enorm veel verschillende variaties van oefeningen kan uitvoeren.