Afvallen onder hypnose

Afvallen onder hypnose: Hoe werkt dat?

Voor veel mensen is het vaak lastig om zich aan een dieet te houden, ook al willen ze wel afvallen. Dat is begrijpelijk ook: je wilt immers kunnen eten wat je wilt. Daarom is afvallen onder hypnose een goed alternatief. Dit is namelijk een manier om af te vallen zonder je aan een dieet te moeten houden. In deze blog leggen we je uit wat afvallen onder hypnose nou precies inhoudt.

Afvallen onder hypnose

Waarom afvallen onder hypnose?

We hebben allemaal weleens dat we ‘s avonds op de bank zitten en weten dat we niks uit de kast moeten gaan pakken, maar het toch doen. Of dat we nog een keer eten opscheppen terwijl we al vol zitten en het idee hebben dat we ons bord leeg moeten eten wanneer we geen honger meer hebben. Vaak willen we op dit soort momenten wel stoppen met eten, maar is dit een behoefte die we niet kunnen remmen, waardoor er niks verandert. Dit komt doordat er op dit soort momenten een innerlijke drang is die sterker is dan onze wilskracht. Dit is ons onderbewustzijn. Met hypnotherapie wordt het onderbewustzijn aangepakt waardoor het onderliggende gevoel wat je aanzet om meer te eten wegneemt en je op het juiste moment een vol (daan) gevoel hebt waardoor je gaat afvallen. 

Hoe werkt het?

Om je onderbewustzijn aan te passen is het van belang om eerst te achterhalen wat het onderliggende gevoel is dat ten grondslag ligt aan jouw relatie met eten. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je alleen meer eet wanneer je emotioneel bent of dat je het gevoel hebt dat je geen tijd hebt om gezond te eten. Afvallen door middel van hypnose pakt dit onderliggende gevoel aan door te kijken hoe dit gevoel veranderd kan worden. Het uiteindelijke doel is om te zorgen dat je gaat eten met je maag in plaats van met je ogen. Op deze manier ervaar je sneller een vol en verzadigd gevoel waardoor je niet te veel gaat eten. 

Welke stappen worden er doorlopen?

Wanneer je wilt afvallen onder hypnose vinden er vaak verschillende sessies plaats. De eerste sessie is een intake sessie waarin je samen met de hypnotherapeut jouw problemen met afvallen bespreekt. Daarnaast wordt ook het onderliggende gevoel achterhaald wat ten grondslag ligt aan de problemen zodat dit negatieve gevoel in vervolg sessies doorbroken kan worden. Wanneer dit duidelijk is zal de hypnotherapeut je kennis laten maken met hypnotherapie door middel van een paar simpele oefeningen. Aan het einde van een sessie wordt deze doorgesproken om te achterhalen wat je ervan vond en wat de volgende stappen zijn.